چهارشنبه 7 تير 1396
لتاک
نويسنده:
محمدحسین نیکنامیان
ناشر:
موزه عبرت ایران
قطع:
رقعی
تعداد صفحات:
120
نوبت و سال انتشار:
چاپ اول - بهار 1396
قيمت:
8000 تومان
شابك:
978-600-04-6905-4
چكيده:
«لتاک» از زاویه دید اول شخص، به روایت «حمید حاجیعبدالوهاب» نوشته شده است.
داستان، از شرح ماجراهای دوران سربازی شروع میشود. حمید (راوی) که در روستایی به نام لتاک (از توابع تنکابن) به خدمت سربازی مشغول است، از سادگی مردم آن ناحیه و سوءاستفادههای مأمورین انتظامی از مردم و گرفتن رشوه و... رنج میبرد. مسئولین پاسگاه، برای راحت شدن از دست او، به بهانه این که باسواد است و در مرکز، بیشتر به درد خواهد خورد، او را به شهسوار منتقل میکنند.
در شهسوار، حمید که مسئول نوشتن گزارش فعالیتهای یک سالة پادگان است، متوجه ظلم و سوءاستفاده اخلاقی افسران آنجا نسبت به مردم و بعضاً دختران میشود و... یک روز شاه با خانواده برای استراحت به آنجا میآیند و حمید که به نگهبانی ایستاده، میتواند به راحتی با اسلحه، شاه را ترور کند، اما از آن صرف نظر میکند و... در طول مدت خدمت، به کمک برادرش حسین که جوانی انقلابی است، با استفاده از لباس سربازی، بسیاری از اعلامیهها را از تهران به شمال منتقل میکند.
بعد از خدمت سربازی، وارد دانشگاه علم و صنعت میشود و فعالیتهایش بر علیه رژیم را توسعه میدهد. ساواک حسین را بازداشت میکند و بعد از مدت
موضوع:
زندگینامه داستانی بر اساس خاطرات «حمید حاجیعبدالوهاب»
توضيحات:
داستان از لحظهپردازی و توصیف موقعیتهای داستانی خوبی برخوردار است. نویسنده توانسته است بازجوییهای خشن شکنجهگران کمیته و انواع شکنجههای جسمی آنها را به خوبی توصیف نماید، به گونهای که مخاطب میتواند با مطالعه کتاب، با راوی همذات پنداری نماید.
سوءاستفاده نظامیان از سادگی و اعتقادات مردم نقاط عقب افتاده کشور، سرسپردگی نظامیان رژیم به دربار، فضای خفقان آن دوره، تعبد و توجه انقلابیون مذهبی نسبت به نماز در هر شرایط دشوار و... از نکات برجسته این کتاب است.
نویسنده ضمن مستندنگاری و استفاده خوب از نقاط برجستة زندگی و خاطرات آقای «حمید حاجیعبدالوهاب،» در روایت شکنجهها در زندان مخوف کمیته مشترک به خوبی عمل کرده است.
|