مدير شبكه يك سيما در بازديد خود از موزه عبرت تأكيد كرد فضاي مخوف اين موزه اختناق در دولت منحوس پهلوي را نشان ميدهد.
به گزارش خبرگزاري مهر، شب گذشته سهشنبه 24 تير، مهدي فرجي مدير شبكه يك به همراه جمعي از مديران شبكه اول سيما در قالب برنامهاي از موزه عبرت بازديد كردند.
اين بازديد از ساعت 19 آغاز شد و مديران شبكه اول سيما در ابتدا به سالن آمفي تئاتر اين موزه رفتند و مستندي پيرامون اين زندان زمان شاه مخلوع را كه حالا به موزه تبديل شده است مشاهده كردند. در اين مستند به اقدامات ساواك در زمان شاه اشاره شد و بخشهاي مختلف اين موزه نيز براي مديران اين شبكه معرفي و نمايش داده شد.
پس از پايان مستند، مديران در ابتداي بازديد از بخشهاي مختلف اين موزه به اتاقي رفتند كه تنديس «طيب حاج رضايي» از مخالفان زمان شاه كه در راه مبارزه با رژيم پهلوي دستگير و سپس تيرباران شد در آن نصب شده بود.
مديران شبكه اول سيما در ادامه بازديدهاي خود از بخشهاي مختلف اين موزه به اتاقهايي رفتند كه در آنها در زمان شاه زندانيان سياسي را با وسائل مختلف شكنجه ميكردند. از جمله اين وسايل ميتوان به تخت شلاق، آپولو، اتاق شلاق، قفس داغ، اتاق آويزان كردن و اتاق آرش اشاره كرد.
موزه عبرت يادآور مجاهدتهاي مردان و زنان انقلابي
مدير شبكه يك سيما در حاشيه اين بازديد گفت: اين چندمين باري است كه از موزه عبرت بازديد ميكنم و هر بار كه به اين مكان ميآيم براي من يادآور ايستادگيها، مبارزات و مجاهدتهاي مردان و زناني است كه براي به ثمر نشستن انقلاب اسلامي تلاش كرده و جان خود را فدا كردهاند.
فرجي افزود: فضاي اين موزه بسيار مخوف است و نشان ميدهد كه رژيم منحوس پهلوي تا چه ميزان به اختناق و ديكتاتوري معتقد بود و براي بقاي نظام خود به وسيله ساواك به هر جنايتي دست ميزد.
توليد برنامه درباره موزه عبرت
مدير شبكه اول سيما تصريح كرد: شبكه يك براي استفاده از اين ظرفيت تاكنون برنامههاي مختلفي داشته و بنا هم داريم تا در آينده با صحبتي كه با مسئولان موزه داشتيم، توليداتي را داشته باشيم.
فرجي اين موزه را نشانه سختترين شكنجهها و پايمرديها و مقاومتهاي مردم مبارز و حق طلب دانست.
اتاق زير هشت بخش ديگري از موزه عبرت بود كه مديران شبكه يك سيما از آن بازديد كردند. راهنماي اين بخش در جريان بازديد گفت: در دو لوحي كه در اين اتاق قرار دارد اسامي8500 زنداني نوشته شده است.
تاريخي آغشته به خون و سرشار از افتخار
مدير گروه معارف شبكه اول سيما هم كه در اين بازديد حضور داشت، گفت: انعكاس اين قصه كار يك روز و دو روز نيست زيرا اينها بخشي از تاريخ كشور ما محسوب ميشود، تاريخي كه هم آغشته به خون و هم سرشار از افتخار است.
مصطفي توكليان افزود: هرقدر اين تاريخ بيشتر در جامعه ما تعريف شود جوانان ما نيز نسبت به تاريخ سربلند خود آشنايي بيشتري پيدا ميكنند.
وي تصريح كرد: شبكه يك سيما هم تا جايي كه بتواند وقايع ننگين زمان شاه را منعكس كند، در اين راه قدم بر خواهد داشت.
به گفته مدير گروه معارف شبكه اول سيما بدون ريخته شدن اين خونها انقلاب اسلامي ايران به ثمر نميرسيد و شكوفايي و پيروزي انقلاب مرهون اين ايثارگريها است.
مديران شبكه يك سيما سپس به بخش چهرههاي ماندگار رفتند و از سلولهاي زندانياني چون آيت الله خامنهاي، اكبر هاشمي رفسنجاني، آيت الله طالقاني، شهيد باهنر، شهيد رجايي و چهرههاي بزرگ و نامدار انقلاب اسلامي بازديد كردند.
قاسم حسن پور مدير موزه عبرت هم در جمع مديران شبكه اول سيما با تشكر از رسانه ملي به خاطر انعكاس واقعيات رخ داده در اين زندان در زمان شاه مخلوع گفت: در سال 93 برنامهاي از شبكه يك پخش شد به نام «عيد آن سالها» كه اين برنامه به خاطرات عيد زندانيان زندان ستم شاهي اختصاص داشت و البته خيلي هم با استقبال مخاطبان مواجه شد.
وي افزود: اين بنا درسال 1316 با كاربري زندان فعاليت خود را آغاز كرد در ابتدا براي جرايم عادي بود ولي بعدا زندانيان سياسي را نيز به اينجا آوردند.
به گفته مدير موزه عبرت اين ساختمان از درون استوانهاي شكل است و هيچ صداي از داخل به بيرون و از بيرون به داخل نميآيد. به طوري كه همسايههاي اين ساختمان تا سالها نميدانستند كه اين ساختمان، زندان است.

آدرس مطلب: http://www.mehrnews.com/detail/News/2332867